Kategorie receptů
- Autor: Karolína Fourová
- Doba přípravy (min.): 45
- STOB recept
- Porce: 4.00
Díky smetaně vám nebudou rajčata připadat kyselá a pesto dodá omáčce skvělou oříškovo-bylinkovou chuť. Pokud zvolíte jako přílohu rýži, nakrájejte maso na menší kousky.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsa bez kůže (syrová) | 500 |
Rajčata konzervovaná | 420 |
Pesto zelené | 30 |
Tesco Value Zakysaná smetana 10% | 40 |
Cibule | 120 |
Česnek | 10 |
Olej řepkový | 10 |
Dochucovadla:
chilli, sůl, čerstvě mletý pepř, čertstvý nebo sušený rozmarýn či tymián.
Energetická hodnota celkem: 3934 kJ
Bílkoviny (g): 126,
Tuky (g): 34,
Sacharidy (g): 30,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 22,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 984 kJ
Bílkoviny (g): 31.5, Tuky (g): 8.5, Sacharidy (g): 7.5, SAFA (g): 3, Cukry (g): 5.5, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na medailonky, osolíme a opepříme, můžeme lehce naklepat. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek rozpraskneme plochou stranou nože a orestujeme do sklovata na lžíci oleje a poté česnek z pánve vyjmeme. Na pánev rozložíme maso a orestujeme po obou stranách do zlata- Přidáme konzervovaná rajčata, stáhneme vařič na střední plamen a podusíme chvíli pod pokličkou. Odebereme trochu teplé rajčatové omáčky z pánve a vmícháme jí do misky se zakysanou smetanou a pestem, abychom trochu vyrovnali teploty a smetana se nám po spojení s omáčkou nesrazila. Pak ještě chvíli podusíme, aby se chutě spojily. Na závěr do omáčky přidáme tymián a/nebo rozmarýn.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.