Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Kuřecí prsa v krémové rajčatové omáčce

Zpět
  • Autor: Karolína Fourová
  • Doba přípravy (min.): 45
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Díky smetaně vám nebudou rajčata připadat kyselá a pesto dodá omáčce skvělou oříškovo-bylinkovou chuť. Pokud zvolíte jako přílohu rýži, nakrájejte maso na menší kousky.

Ingredience

Dochucovadla:

chilli, sůl, čerstvě mletý pepř, čertstvý nebo sušený rozmarýn či tymián.

Energetická hodnota celkem: 3934 kJ

Bílkoviny (g): 126, Tuky (g): 34, Sacharidy (g): 30, SAFA (g): 12, Cukry (g): 22, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 984 kJ

Bílkoviny (g): 31.5, Tuky (g): 8.5, Sacharidy (g): 7.5, SAFA (g): 3, Cukry (g): 5.5, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na medailonky, osolíme a opepříme, můžeme lehce naklepat. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek rozpraskneme plochou stranou nože a orestujeme do sklovata na lžíci oleje a poté česnek z pánve vyjmeme. Na pánev rozložíme maso a orestujeme po obou stranách do zlata- Přidáme konzervovaná rajčata, stáhneme vařič na střední plamen a podusíme chvíli pod pokličkou. Odebereme trochu teplé rajčatové omáčky z pánve a vmícháme jí do misky se zakysanou smetanou a pestem, abychom trochu vyrovnali teploty a smetana se nám po spojení s omáčkou nesrazila. Pak ještě chvíli podusíme, aby se chutě spojily. Na závěr do omáčky přidáme tymián a/nebo rozmarýn.

Fotografie

Hodnocení (10 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

19. 05. 2017 08:19
dneska to mám k obědu s brokolicí, už se těším :-)
03. 05. 2017 14:57
Vypadá to dobře vyzkousim
08. 03. 2017 20:57
vypadá to jednoduše, dala bych si
07. 03. 2017 23:14
Zítra bude místo kuřátka na paprice toto, už se těším.
06. 03. 2017 14:15
Vypadá to chutně a lehce, už se těším až recept vyzkouším. Je mi líto hrát si s takovou mňamkou jen sama pro sebe, tak asi pozvu někoho na návštěvu :)

Naši partneři